آویشن
خواص و فواید آویشن
خرداد ۹, ۱۳۹۹
آروغ
آروغ زدن چیست و چه چیزی باعث آروغ می شود؟
خرداد ۹, ۱۳۹۹
اشکنه کشک

اشکنه از جمله خوراکی های ایرانی می باشد که معمولا با نان سرو میشود ، که دارای تاریخچه بسیار دراز مدت می باشد که اوایل در نواحی خراسان طبخ می شده است.

اشکنه در طعم های مختلف طبخ می شود که از جمله آن ها می توان به :

طرز تهیه اشکنه کشک

مواد لازم:

  • کشک ساییده : ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری
  • گردوی خرد شده :یک قاشق مرباخوری
  • پیازمتوسط : ۱ عدد
  • نعناء خشک: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و زردچوبه :  به مقدار لازم

روش تهیه اشکنه کشک :

ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن داغ شده تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد به آن کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر زرد چوبه به مشام برسد. بعد به پیاز داغ آماده شده نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید ، در حدی که نسوزد. سپس کشک را با یک لیوان آب رقیق کنید و روی نعناء داغ آمده شده بریزید بعد از به جوش آمدن آب به آن نمک و فلفل بزنید و وقتی چند جوش خورد گردو را به آن اضافه کنید.و حرارت را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا کشک نبرد و اشکنه غلیظ شود و به اصطلاح جا بیفتد. پس از غلیظ شدن اشکنه آن را از روی حرارت بردارید و درون آن نان خشک تیلیت کنید و درکنار پیاز و سبزیجات دیگر میل کنید.

طرز تهیه اشکنه ماست :

مواد لازم :

  • پیاز خلالی خرددشده : یک عدد
  • آرد : ۲ قاشق سوپ خوری
  • نعناع خشک : یک قاشق سوپ خوری
  • ماست : ۵۰۰ گرم
  • کاکوتی : یک قاشق سوپ خوری
  • رشته پلویی : ۵۰ گرم
  • آب : چهار پیمانه
  • تخم مرغ : ۴ عدد
  • روغن جامد: ۲ قاشق سوپ خوری

روش تهیه اشکنه ماست

داخل قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز خلالی شده را داخل آن تفت دهیدتا طلایی رنگ شود، سپس آرد را الک کرده و آرام آرام به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی ارد گرفته شود.

بعد از چند دقیقه تفت آرد ،کاکوتی ،زردچوبه و نعناع خشک را هم اضافه کرده و تفت دهید.مراقب باشید تا در اثر تفت نعنا نسوزد.

در مرحله بعد ماست را اضافه کنید و به طور مدام هم بزنید تا در اثر گرما ماست نبرد.

بعد از آن هم آب را اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش بیاید.

بعد از به جوش آمدن آب ،رشته پلویی را در آن می ریزیم تا بپزد.

دو عدد از تخم مرغ ها را در کاسه ای میشکنیم و با چنگال هم می زنیم، بعد داخل اشکنه ریخته و مداوم هم می زنیم تا تخم مرغ نبندد.

بقیه تخم مرغ ها را در اشکنه بشکید و بدون هم زدن بگذارید تا تخم مرغ ها به صورت درسته در اشکنه پخته شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 20 =